Kodolányi János Egyetem

Kedvezményezett: Kodolányi János Egyetem

A Kodolányi János Egyetem az 1992/93-as tanévben kezdte meg a működését Székesfehérváron. Az első évfolyam angol és német nyelvtanár szakokkal indult. A hallgatói létszám összesen 147 fő volt.

1994- ben Kelet-Európa első szabad újságíróképzése indult el az intézmény kommunikáció szakán. A Főiskola fejlődésének következő fontos mérföldköve az 1996-os év volt, amikor megkezdte működését a Felnőttképzési Központja. Az évről-évre dinamikusan fejlődő intézmény még az ezredforduló előtt Budapesten is megkezdte az oktatási tevékenységét több kihelyezett szakon, majd 2000-ben Magyarországon először vezette be a hallgatók számára jobb tervezhetőséget és nagyobb fokú tanulmányi mobilitást biztosító kreditrendszert. A kétezres évek első néhány évében rohamosan nőtt a választható szakok száma és ezzel párhuzamosan a hallgatói létszám is. A székesfehérvári és a budapesti képzési helyekhez csatlakozott Siófok, majd 2004-ben Orosháza városa is. A Főiskola számos Minőségi Díjat és egyéb nemzetközi szintű elismerést is begyűjtött és saját államilag elismert nyelvvizsga-rendszert alakított ki és akkreditáltatott társalKODÓ néven. A töretlen és sikerekben gazdag fejlődés mellett az iskola zökkenőmentesen alkalmazkodott az újonnan bevezetésre került osztott, BA és MA képzési rendszerhez. 2014-ben egy közel nyolc éves fejlesztés eredményeként megszületett a PIQ&Lead képzési modell, amelynek egyes elemei a nemzetközileg sikeres elit-egyetemek tapasztalataira épülnek. Az új képzési modell elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat és az Európai Minőség-Innováció Díjat is.

2017 februárjában a főiskola szenátusi döntés alapján Orosházára tette át a székhelyét, majd a következő, 2018-as év augusztusában a Kodolányi János Főiskola egyetemmé alakult át, és Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét.

Az egyetem a mai napig az ország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye. Küldetése, hogy felsőfokú szakképzésben, továbbá az alap- és mesterszakokon, élethosszig tartó tanulásban érdekelt, társadalmi transzformatív tudással, kutató és vállalkozói képességgel egyaránt rendelkező szakembereket képezzen, akik saját területükön magyar és idegen nyelven egyaránt innovatív, magas minőségű, kiváló teljesítményre képesek.

Rektor:
Dr. Szabó Péter

A partner honlapja:
www.kodolanyi.hu

Megszakítás